Brownies Again !

RIbuan foodblogger pasti punya resep brownies di blog masing-masing. Soalnya, brownies itu memang paling gampang dan hasilnya enak. Resep yang saya coba kali ini dari Laura Vitale.

Nggak sengaja ketemu youtube Laura lalu mampir di blognya. Ehem… suka deh lihat Laura yang centil bergaya Italia, kukunya berkuteks warna-warni tapi trampil banget masak.

Saya sudah dua kali nyobain resep brownies ini dan selalu aja pingin bikin lagi bikin lagi … Tadi pagi sempat buat dan jadi bekal snack time Afif.

Browniesnya dikasih judul Fudgy Brownies dan ini resepnya :

Fudgy Brownies
Ingredients:
5 ounces of Unsalted Butter, at room temperature (saya pakai 140 gram)
7 ounces of Bittersweet Chocolate, melted (saya pakai 125 gram)
1 Cup of Sugar (saya pakai 2/3 cup)
2 tsp of Vanilla Extract
¼ tsp of Salt
1 Tbsp Cocoa Powder
2 Large Eggs
2 Tbsp of warm Water
1 tsp of Instant Espresso Powder
2/3 Cup of All Purpose Flour
Process,
1) Preheat oven to 350. Spray an 8 by 8 inch square pan with non stick cooking spray and lay the bottom with parchment paper. Set aside.

2) In a small cup mix together the warm water with the instant espresso powder, set aside.

3) In a large bowl whisk together the sugar and butter until fluffy. Add the eggs, vanilla extract and espresso mixture. Beat until all is combined. ß saya nggak pakai mixer, cukup pakai whisk.

4) Add the melted chocolate and whisk, add the dry ingredients and mix everything together until it’s incorporated but don’t over mix.

5) Pour batter into your prepared pan and bake for about 40 to 45 minutes or until when a toothpick inserted in the middle comes out with moist crumbs but not wet batter. ß saya 30 menit

6) Cool for about 5 minutes in the pan and then transfer them to a cooling rack to cool completely.

Cut into bars and serve!

Advertisements

10 thoughts on “Brownies Again !

  1. Pingback: Dulce de Leche Brownie | When Time to Cook Comes

  2. Pingback: Brownies Lagi – TRIPLE CHOCO BROWNIES SUNGAI CHOCOLATOZZZ… | When Time to Cook Comes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s